Blockhainvitézeket, kriptohuszárokat és bitcoinlovagokat várnak a Corvinus és a Blockchaineum versenyére.

Blockhainvitézeket, kriptohuszárokat és bitcoinlovagokat várnak a Corvinus és a Blockchaineum versenyére.

(Fotó: descryptive.com / CC-BY)
(Fotó: descryptive.com / CC-BY)

Március 18-ig lehet jelentkezni a Blockhaineum és a Corvinus Fintech Center főszervezésében megrendezett első hazai blockchain versenyre. A Block Knights Contest 2018 nevet viselő rendezvényre a teljes Kárpát-medencéből várják a csapatokat.

A budapesti összegyetemi – a rendezésben részt vesz a BME és az ELTE is – rendezésű versenyre a blokklánc technológiát használó megoldásokkal lehet nevezni. Nem csak a fókusz meghatározása tág, a jelentkezőket szelekciója is enyhének ígérkezik. Egyaránt jelentkezhetnek fiatal vállalkozók, ötletgazdák, egyetemisták és startupok is. A népmesei változatossághoz csak a szabólegények és legkisebb királyfiak megemlítése hiányzik.

A jelentkezőket két csoportba fogják osztani: az edukációs kategóriába kerülnek az ötletek, az üzletibe a már működő megoldással rendelkezők jutnak. A jelentkezés első lépése egy legfeljebb három perces videó elkészítése arról, hogy mégis milyen megoldással érkezik a csapat a versenyben. Ezt üzleti megalapozottság és kidolgozottság alapján értékeli a zsűri.

A második fordulóban, amely március 31-én lesz a Teslában, egyrészt bemutatkozás és ismerkedés zajlik. Másrészt pedig Szirmai Gergely ad betekintés „a kripto- és blokklánc világ titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe”.

A döntő a Blockhaineum 2.0 konferencián lesz az Akvárium Klubban május 23-án. Itt a győztes ötletek bemutatkozásán túl a hazai blockchain szféra színével és virágával is meg lehet ismerkedni. A nyertes azonban nem csak névjegyeket visz magával, hanem tanácsadást és mentorálást is tartalmazó egymillió forintos csomagot.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?