Bejelentette a legismertebb kriptotőzsde, hogy leadta az SEC amerikai tőzsdefelügyeletnek a részvények kibocsátásához szükséges dokumentációt.

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

A Coinbase Class A típusú, rendszerint a cég vezetőinek kiosztott, ötszörös szavazati joggal rendelkező részvényeket tevez kibocsátani első körben. Ezzel a cég részvénytársasággá alakul. Lesz követhető tőzsdei szimbóluma a COIN szócska formájában.

A tömegek számára elérhető részvények kibocsátásáról egyelőre nem esett szó. Bár az investor@coinbase.com címen lehet érdeklődni vásárlási szándékkal.

A pénzügyi sajtó szerint a Coinbase annyira spórolt az információkkal, hogy a befektetők nem is nagyon dönthetik el ez alapján, hogy megéri-e a részvény. Vagy hogy mennyit ér a részvény. A tőzsdei bevezetés módja is erre utal: nem szabadítanak egy nagyobb részvénymennyiséget a piacra, hanem a meglevő, korábbi befektetőknél lévő mennyiséggel lehet majd kereskedni.

Azt lehet tudni, hogy Coinbase részvényből 2,1 millió darab van a piacon. A hasonlóan piacra lépő Palantir akkor döntött a piaci bevezetés mellett, amikor már 50 millió részvénye forgott a befektetők között. Hasonló lépésre készül a Roblox játékplatform is, de ennek a vállalatnak is 31 millió részvénye van magánkézben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?