Mobilszolgáltatónak nem jó üzlet lenni a zsúfolt európai piacon, úgy gondolják, a bank jobb ötlet.

Mobilszolgáltatónak nem jó üzlet lenni a zsúfolt európai piacon, úgy gondolják, a bank jobb ötlet.

(Fotó: April Killingsworth / CC-BY)
(Fotó: April Killingsworth / CC-BY)

Bankot mindenféle háttérrel lehet alapítani. Sőt a N26 neobank azt is bizonyította, hogy bankot külső szolgáltatások összekötésével, banki háttér nélkül is lehet csinálni, ha az embernek van egy pazar mobilalkalmazása.

Az Orange francia telekommunikációs cég azonban még így is meg tudta lepni a világot a barcelonai Mobile World Congressen tett bejelentésével.

Néhány héten belül elindítjuk az Orange Bankot, ami egész Franciaországban disztruptív lépés lesz. Érdekes lesz régi piaci szereplőként új belépőnek lenni

– mondta Benedicte Javelot, az Orange csoportstragégiáért felelős vezetője a Register tudósítása szerint.

No Title

No Description

Az Orange nem aprózza el, a tervei szerint a teljes kontinensen jelen akar lenni. Ha ezt gyorsan meg tudja lépni, akkor a hihetetlen gyorsan terjeszkedő N26 előtt érkezhet meg néhány fontos európai országba.

Első lépésként a mobilszolgáltató már meglevő ügyfeleit akarják banki ügyfelekké alakítani. Később ezt a kört tágítanák ki. Emellett vannak terveik – ilyenkor kezd el félni az ember – a felhasználói adatok felhasználására is, valamint az otthoni biztonság területén is terveznek lépéseket.

Ugyanezen az eseményen Elena Gil Lizasoain, a Telefonica big datával foglalkozó vezetője arról beszélt, hogy a vállalati kliensek életét próbálják valamilyen módon könnyebbé tenni anonimizált felhasználói adatok eladásával. A célpiacuk többek között pénzügyi szolgáltatók.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Gulyás Zoltán 2017.03.02

    Azt ugye tudjátok, hogy a szerb Telenor kb már 3 éve elindított egy saját bankot, teljes szolgáltatási portfólióval, egyetlen egy fizikai fiókkal http://www.telenorbanka.rs/en/retail/

Vélemény, hozzászólás?