A határon átnyúló fintech cégek ügyében adott ki figyelmeztetést a Magyar Nemzeti Bank.

123rf

Az MNB nem aprózta el, a Revolut mellett, a Transferwise és a Paypal is szerepel a figyelmeztetésben. A három cégben az a közös, hogy a magyar felhasználók között népszerűek és határon átnyúló pénzügyi szolgáltatást nyújtanak mindannyian.

„Az ügyfelek számára is célszerű a körültekintés, a szerződéses feltételek előzetes alapos tanulmányozása, és a – gyors szerződéskötési lehetőség miatt valószínűbb – „impulzusvásárlás” elkerülése az új, eleddig ismeretlen jellegű szolgáltatást nyújtó fintech céggel kialakítandó üzleti kapcsolat előtt”

– írja az MNB nyilatkozat.

A figyelmeztetés oka, hogy a jegybankhoz is eljutottak olyan hírek, amelyek szerint a szolgáltatók esetenként hosszú időre, különösebb indoklás nélkül zárolnak számlákat. Ilyen ügybe legutoljára a Revolut került, erről mi is interjúztunk a cég képviselőjével.

A jegybank megemlíti a Revolut egy másik ügyét is, amelynek során változott a fintech kártyáinak feltöltési díja. Ez ugyan csak maroknyi bank ügyfeleit érintette, a kiszámíthatóság azonban ezzel is sérült.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?