Tőzsdére készül a TransferWise és ehhez gyorsan kerestek egy egyszerűbb nevet is. A céget mostantól Wise-nak hívják.

A nemzetközi pénzküldést olcsóbbá tévő céget a befektetői jelenleg 5 milliárd dollárra értékelik. A befektetők a Techcrunch szerint tőzsdére akarják vinni a céget. A Wise vezetése egyelőre nem nyilatkozott az kérdésben, de a névváltoztatással egy tőzsdei szimbólummá alakítható neve lett a cégnek.

A névváltás azt is üzeni, hogy az eddigi business-to-consumer (B2C) pénzküldés mellett bővülni fog a Wise. Az új irány a határokon átívelő fizetési rendszer kiépítése.

A tíz éve alapított cég megoldását használva havi 4,5 milliárd fontnyi nemzetközi forgalmat bonyolítanak az ügyfelek. A Wise saját számítása szerint évi egymilliárd fontot takarítanak meg, amit a felhasználóiknak banki tranzakciós díjakként kellene befizetniük. Az elmúlt években folyószámlát és betéti kártyát is bocsátottak ki, így a termékeik alapján egyre inkáb neobanknak tűnik a fintech.

Az új oldal, ami a wise.com-on található már működik. 2021. márciusáig azonban még dönthetnek a felhasználók, hogy a régi vagy az új verziót használják-e a Wise-ból.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?