A Portfolio értesülései szerint a cég kivezeti a HU kezdetű IBAN számlaszámokat. A magyar felhasználók a jövőben egy litván számlaszámra utalhatnak, ha a Revolut fiókjukba küldenének pénzt.

Revolut kártya
(Fotó: Pete CC-BY)

A Revolut kártyák legnépszerűbb feltöltési módja, a bankkártyás vásárlás a továbbiakban is ugyanúgy működik majd. Ám aki a fizetését is a neobanknál vezetett számlájára utaltatta az most gondban lehet. Egyrészt új számlaszámot kell lejelenteni a céges bérszámfejtésnél, másrészt eleve meg kell tudakolni, hogy litván számlaszámra tud-e fizetést küldeni a munkahelyük.

Az érintetteket a bank az alkalmazásában feltűnő üzenetben figyelmezteti. Ugyanakkor nem minden ügyfél kap egyelőre ilyen figyelmeztetést. Illetve a Portfolio által látott üzenet szerint a bank dolgozik azon, hogy a forint számlákat egy későbbi időpontban visszahozzák. A magyar számla nélkül maradó ügyfeleknek április elsejéig kell elintézniük, hogy ne érkezzenek utalások a forintos számlaszámra.

A Magyar Nemzeti Bank a közelmúlban többször helyezett nyomást a Revolutra, hogy szerezzenek magyarországi banki licencet, ne pedig a litván banki licenc transzportolásával szolgáltassanak az országban. Tették ezt annak ellenére, hogy a licenc transzportolása az európai banki szabályozásban foglalt, teljesen működő és szabályos megoldás. Igaz, a Revolut korlátozott jogokat biztosító banki engedéllyel rendelkezik csak Litvániában, ez nem kéne okot, hogy az MNB kipécézze a céget.

Valószínűleg inkább a magas magyar ügyfélszám – félmillió – miatt szeretné az MNB, hogy felügyeleti jogköre legyen, a betéteket pedig az OBA biztosítsa. Nem tudni azonban, hogy a korábbi csörtéknek van-e köze a mostani történésekhez.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?