A német főhadiszállással rendelkező neobank nem érzi biztosítottnak, hogy továbbra is normálisan tudna működni Nagy-Britanniában. Bezárják az összes brit számlájukat.

Na már csak ezektől az euróktól kell megszabadulnunk áprilisig, Roger! (Fotó: N268)

Megvan az első fintech, ami a brexit miatt hagyja ott az Egyesült Királyságot. Az Európa kontinentális részén sikeres N26 döntött úgy, hogy nem szerencsétlenkedik az angolokkal.

A neobank a honlapján jelentette be, hogy április 15-ével bezárja az összes brit számlát. Egészen addig nyugodtan használhatják a számláikat a cég brit ügyfelei, de már illő elkezdeniük azon gondolkodni, hová viszik tovább a pénzüket.

Teljesen tiszteletben tartjuk a [Brexit] döntést, de ez azt jelenti, hogy a jövőben az N26 nem tudja kiszolgálni a brit ügyfeleit, és el kell hagyja a piacot.

A neobank megpróbál a brit alkalmazottainak új munkahelyet találni a szervezeten belül. Ez azonban valószínűleg a berlini főhadiszálláson vagy az Egyesült Államokban lesz.

Az N26 bejelentése egy nappal John McDonnel árnyékkancellár bejelentése után jött, amelyben arról beszélt, hogy a londoni Cityből elkezdhetnek elszivárogni a cégek, ha a kormány nem köt gyorsan megegyezést az EU-val a pénzügyi szolgáltatások mozgásáról.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?