Ér olcsó vicceket elsütni egy fintech rovására? Pláne, ha a nevéről van szó? Hétvége van, megengedjük magunknak.

Robin segít befektetni a szegényeknek – ez a mese is sokat változott (Forrás: Robinhood / Facebook)

Robin Hood brit népi hős volt, aki a sztorik szerint elvette a gazdagoktól a pénzt és a szegények között osztotta szét. Egyes verziók szerint nemesi származású volt, mások szerint inkább szabad birtokos yeoman. Vagy harcolt a szentföldön, vagy nem. Továbbá modern filmes feldolgozásokban megfigyelték már Morgan Freeman oldalán is, ahogy legyőzi Gary Oldmant, a nottinghami bírót.

Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You – Original version

Rare, unseen lost film of (Everything I Do) I Do It For You, filmed in Miami, Florida 1992. Directed by Andy Morahan. FOLLOW: https://www.instagram.com/bryan…

Az ugyan nem bizonyított, hogy Robin Hood valóban létezett. Viszont 1226-tól vannak balladák, amelyekben megjelennek Hood cselekedetei. Továbbá bírósági iratokban is megjelenik hivatkozásként a név. Igaz, ha az utóbbira támaszkodunk, akkor el kell fogadjuk, hogy tízesével voltak robinhoodok a középkori Angliában.

Clannad – Robin (The Hooded Man)

(HQ digital stereo remaster) For some reason only parts of this clip were included on the Clannad VHS release „PastPresent” (discontinued like forever). So h…

A Robinhood fintech startupnak már akkor is mókás volt a neve, amikor egyszerűen csak kis összegű befektetéseket kínált y-generációsoknak. Egy darabig működik az analógia, hiszen egy pénzügyileg nem túl jól álló generációnak – lásd még szegények – kínál pénzkeresési lehetőséget. Ugyanakkor a gazdagoktól nem vett el semmit, maximum kockázati tőkét fogadott el. És a cégben nem dolgozik egy Little John vagy Tuck barát sem.

Robin Hood, a tüzes íjász részlet

A Nincs kettő négy nélkül című film Tangója Little Johnt alakítva tanítja móresre Robin Hoodot…

A név és a cég tevékenysége közti finom feszültség már-már felengedett volna. De mivel a startupok növekedésre játszanak, ami többnyire új piacra való belépéssel járnak. A következő cél pedig az Egyesült Királyság. Szóval a kicsit átalakított, piacpárti, Robinhood startup hazamegy a Nottinghami erdőbe, de legalább is a londoni City-be.

A startup már megszerezte a megfelelő szabályozói engedélyeket. 2019 novembere óta pedig egy hatvanezer fős várólistát is sikerült összerakniuk. A cég azonban egyelőre nem nyilatkozott a sajtónak arról, hogy mikorra várható a brit indulás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?