A bank fejlesztene, de elfelejtett időben szólni olyan külsős partnereknek, akik a rendszeréhez kapcsolódó appokat készítettek.


Fintechek panaszkodnak az ausztrál ING bank fejlesztési tervei miatt. A Fintech Australia és a Financial Data and Technology Association a helyi versenyfelügyeletnél tett panaszt, mert a bank úgy módosítana egy nyílt bankolást lehetővé tévő módszeren, hogy az a fintechekre káros lenne.

Az ING az ügyféladat-kezelő rendszerét tervezi lecserélni, amely lehetővé teszi, hogy a bank ügyfelei rendelkezzenek arról, hogy milyen külsős partnerek hogyan férhetnek hozzá a banknál tárolt adatokhoz. A két érdekvédő fintech szervezet szerint azonban a csere során a létező adatkapcsolati engedélyek megszűnnek, ügyfelek ezreinek kell majd újraengedélyezni különböző adatmegosztásokat. Emellett az új ügyféladat-kezelő rendszerrel a fintecheknek a saját költségükre kell létrehozniuk a kapcsolódásokat. A korábbi API hozzáférési pontok tehát várhatóan módosulnak.

A változásról az ING nem értesített minden külsős partnert. Így az előzetes felkészülés helyett lóhalálában kell majd a szükséges szoftverkomponenseket előállítani.

A fintech érdekvédelmi csoportok természetesen arra hegyezték ki nyilatkozataikat, hogy amellett, hogy a cégek számára is kellemetlen a változás. Az ügyfelek mindennapjait is fel fogja zaklatni, hogy az eddig működő pénzügyi szoftvereik egyik napról a másikra ellehetetlenülnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?