Bevételt még nem termel, de így is 3 milliárd értékben akar részvényeket kibocsátani. Kíváncsiak vagyunk, mit szól a piac.

Mondtuk, hogy a Snapchatre figyelni kell, ugye? A nevét pár hónapja Snapre változtató és a legmenőbb kamerás szemüveget kiadó cég bejelentette, hogy tőzsdére vonul. Nem is akárhogyan: hárommilliárd dollár értékű részvényt fognak kibocsátani. Ha a tőzsdei bevezetés a terveknek megfelelően alakul, akkor az eddig startupként működő cég értéke 20 milliárd dollár felé ugrik.

A Snap céljai között szerepel, hogy „kameracéggé” váljanak az eddigi, alapvetően app fejlesztéssel foglalkozó cég helyett. Ehhez az első lépést megtették, a Spectacles nevű kamerás szemüveg nem csak menő lett, de őrületesen népszerű is.

A hárommilliárdos álom elérése azonban így sem biztos. A cég 2015-ben 58,7 millió dollár bevételt termelt, 2016-ban pedig már 404,5 milliót. Ezek a Snap hirdetési üzletágának fejlődését mutatják. Ugyanakkor a veszteségeik is nőttek a 2015-ös 372 millióról több mint félmilliárdra.

A Snap tőzsdei bevezetése akkor történik, amikor a legtöbb fotós szolgáltatás elkezdte nagy erőkkel másolni az app funkcióit. Ugyanakkor az Instagram Stories nevű klónján kívül eddig mindegyik versenytárs befürdött a próbálkozással.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?