Videojátékként dolgoznák fel saját, Francis Ford Coppola negyven évvel ezelőtti háborús nagy filmjét. A rendező maga is áldását adta a Kickstarteren pénzt gyűjtő Apokalipszis most játékra.

Coppolát játékipari veteránok beszélték rá a horror szerepjátékként elképzelt feldolgozás elkészítésére. A stáb egyes tagjai olyan játékokon dolgoztak, mint a Fallout: New Vegas, a The Witcher, a Neverwinter Nights 2 vagy a Torment: Tides of Numenera.

A vékony pénzűek 25 dollárárért segíthetnek a kampányon, ezért már megkapják majd a játékot is, ha egyszer elkészül. A támogatói szintek a tízezer dollárnál érnek véget, itt már amerikai zászló, korai hozzáférés és meghívó az exkluzív bemutatói partira is van a csomagban. A csapat 900 ezer dollárt szeretne összeszedni, ebből a kampány indulása után pár órával még csak 44 ezer van meg. Ha esetleg több pénz jönne össze, egészen 4 millió dollárig vannak ötletei a csapatnak, hogy mire költsék a támogatást.

Láttuk már, de megnéznénk újra

A helyzet iróniája, hogy az Apokalipszis most sztorija Joseph Conrad A sötétség mélyén című kisregényén alapul. Ezt a történetet pedig már remekül feldolgozták egy, a közel-kelet fiktív háborújában játszódó videojátékban. A Spec Ops: The Line már elég régi ahhoz, hogy pár dollárért meg lehessen venni bármely videojáték akcióban, és elég friss ahhoz, hogy még remekül játszható legyen. Éppen ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy valamivel kihúzzuk, amíg elkészül Coppola játéka.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?