Egy ekkora tenderből könnyen lesz hatalmas kabaré. Elég csak az amerikai hadsereg modernizálási tenderére gondolni, aminek eleve azt a hülye betűszót adták, hogy JEDI.

(Fotó: George Rex / Flickr CC-BY)
(fotó: George Rex / Flickr CC-BY)

A brit jegybank „tapasztalt partnert keres, aki segít tervezési, kivitelezési és üzemeltetési gyakorlatával egy modern, a célnak megfelelő cloud computing architektúra kialakításában.” A kiírásból hiányzik a Kalandorok kíméljenek és a Komoly ismeretség reményében kifejezések, de nyugodtan odaérthetjük őket.

Az elnyerhető szerződés két évre szól. Az ügy azért vált fontossá a Bank of Englandnek, mert a Common Select Committee márciusban lekapta a tíz körméről a jegybankot, mert a felhős szolgáltatásait korszerűtlennek és kényelmetlennek találták. Egy akkora hajó, mint a brit jegybank, lassan fordul, de mostanra végigfutott a szervezeten a változás iránti igény.

Különösen azért, mert a kiadott jelentés a jegybank minden területébe beleakadt a HR-tevékenységtől a változásra való fogékonyságig. Azt pedig még ki is emelte a szöveg, hogy a vacak szolgáltatásokat még drágán is üzemelteti a Bank of England. A kiírt tender meglepően gyorsan bonyolítódik le: február ötödikéig lehet jelentkezni és április elsejével már el is kezdődik a munka.

A One Bank Services Transformation tender eredményétől azt várják, hogy 15 elavult szolgáltatást sikerül kiváltani egy jól sikerült felhős termékkel. Illetve hogy 2021-22-ben 15 millió fontot segít megspórolni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?