Őfelsége adóhatósága megunta, hogy kihagyják a bizniszelésből, pedig igazán szeretnének adót szedni. Olyan partnert keresnek, aki segítene nekik.

(Fotó: Howard Lake CC-BY)

Őfelsége adóhatósága – a továbbiakban HMRC – úgy döntött, hogy csak meg kellene nézni, hogy ezen a blockchain dolgon milyen pénzmozgások történnek.

A hivatal első körben olyan blockchain analitikai eszközt keres, amellyel a kereskedelmet lehet monitorozni. A szolgáltatást nyújtó cégnek 100 ezer fontot fizetnének.

Az adóhatóság korábban a tőzsdéktől – például a Coinbase-től és az eTorótól – kért be adatokat az ügyfelekről és tranzkciótörténetükről. Ez kevésbé volt sikeres megközelítés. A HMRC úgy gondolja, hogy egy analitikai szoftverrel jobban tudná követni a pénzmozgásokat.

Első körben a hatóság arra vágyik, hogy a tranzakciók résztvevőinek azonosítását, a pénzmozgások csoportosítását, cégekhez kötését végezze el a program. Az adatokból olyan törvénysértő vagy adóköteles gazdasági tevékenységeket akarnak azonosítani, mint az online sportfogadás vagy a darkwebes üzletelés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?