A startup jó példa arra, hogyan lehet átalakítani egy, a felhasználókat célzó szolgáltatást jól menő B2B üzletté.

(Forrás: Tink)

Az európai befektetések valahogy mindig kisebb összegekről szólnak. Ettől még örülünk nekik. A Tink nevű open banking platformot fejlesztő startup épp 90 millió euróhoz jutott hozzá. A cég alig 11 hónapja jelentette be, hogy 56 millió eurót tukmáltak rájuk a befektetők – írja a Techcrunch.

A kör érdekessége, hogy a szokott tőkealapok mellett a Poste Italiane is beszállt a befektetők közé. A Poste Italiane amellett, hogy leveleket visz házhoz, Olaszország legnagyobb pénzügyi hálózatát is üzemelteti. A posta mellett a holland Abn Amro és a francia BNP Paribas tőkebefektető szárnya is részt vett.

A Tink 2020-ban a platform bővítésével, további banki kapcsolatok kiépítésével fog foglalkozni. „A célunk, hogy mi legyünk a páneurópai digitális banki szolgáltatást kínáló cég, és erősítsünk a régióbeli jelenlétünkön” – mondta Daniel Kjellén, a cég vezetője.

A Tink 2013-ban még különböző számlák egy felületen való megjelenítésére szolgáló, a végfelhasználókat célba vevő app volt. Mostanra azonban teljes értékű open banking szolgáltatóvá vált, amely pénzintézeteknek kínál API-s, a PSD2-nek megfelelő szolgáltatást eladni.

A Tink most kínált négy szolgáltatáscsoportja a bankfiókok aggregációja, fizetéskezdeményezés, személyi pénzügyi tanácsadás és adatelemzés. Ezeket egyelőre tizenkét európai országban lehet igénybe venni, ezek közül nyolcban az elmúlt évben tették elérhetővé a Tinket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?