Nagyon aktív a startup most, hogy nem kell tárgyalgatnia a Visa-val.

Kép: 123rf

Tele van a világ a Plaidről szóló hírekkel, amióta a Visa nem akarja megvásárolni a céget. A fintech most indított egy inkubátor programot olyan alapítók számára, akik valamelyik, a pénzügy területén alulreprezentált csoporthoz tartoznak – írja a Techcrunch.

A FinRise nevű új inkubátor kilenc hónapos programot kínál fiatal fintech startupoknak. Az ötlet a Black Live Matter tüntetések alatt tartott pénzügyi hackatonból nőtte ki magát, ám a fókuszán valamennyit tágítottak. A Plaid fekete, amerikai őslakos és egyéb színes bőrű (betűszóval: BIPOC) alapítókat vár.

Az első körben az inkubátor 3-5 magvető támogatáson túl lévő vagy második befektetési kör előtt álló fintechet vár. Fontos követelmény, hogy a startupok rendelkezzenek béta állapotú termékkel, és az alapító mellett legalább két alkalmazottja legyen a cégnek. Végül pedig – mert a Plaid okos pénzt és támogatást akar adni – ügyféladatok feldolgozásával kell foglalkoznia a cégnek.

A FinRise nem pénzt, hanem a Plaid tudását kínálja a résztvevőknek. Hosszabb ideig tart, mint a legtöbb inkubátor program, de kevésbé intenzív. A FinRise azt is vállalja, hogy a fintecheket összeköti kockázati tőkebefektetőkkel, ami az alulreprezentált alapítók által indított cégek másik komoly problémája.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?