Végleg ott hagyja a brit Monzo neobankot Tom Blomfield, alapító-igazgató a hónap végével.

A Monzo már tudja, hogy más idők járnak (Fotó: Monzo)

Tavaly májusban már lemondott a vezérigazgatói tisztségről és kilépett a neobank igazgatótanácsából is. Az operatív feladatai ezzel véget értek a cégnél, amit hat éve alapított. Most, hogy az új vezetői csoport átvette a munkát, Blomfield úgy látja, hogy itt az idő teljesen átadni a vezetést.

Blofield azt is elárulta, hogy az elmúlt pár évben boldogtalan volt, nem érezte jól magát vezérigazgatóként. Annak ellenére, hogy a cég a vártnál jobban növekedett. A koronavírus és a lezárások azonban a mentális egészségét is megviselték. „Boldogan beszélek arról, mi történt velem, mert szerintem az emberek nem beszélnek eleget erről” – mondta a Techcrunchnak.

„Két éve veszítettem el a lelkesedésemet, amikor kis startupból, ami gyorsan változik és olyan dolgokat hoz létre, amiket az emberek szeretnek az Egyesült Királyság egyik fontos bankjává váltunk” – mondta. „Nem állítom, hogy az egyik jobb, mint a másik, de én jobban szeretek lelkes emberek kis csoportjával dolgozni, akik a semmiből építenek az ügyfelek által kedvelt dolgokat” – folytatta Blomfield. Arra is kitért az egykori bankalapító, hogy egy kis pénzintézetet 10-20 millió ügyfeles bankká bővíteni is komoly feladat, de ő nem az ilyeneket szereti.

2019 elején ismerte fel a problémát, és kezdett tárgyalásokba a Monzo egyik nagy befektetésével és az igazgatótanács elnökével. A koronavírus-járvány pedig csak felgyorsította a folyamatot. „Szerencsés vagyok, hogy olyan befektetők és vezetők voltak körülöttem, akik lehetővé tették, hogy feltegyem a kezemet és szóljak, hogy segítségre van szükségem” – mondta.

A Monzo a koronavírus ellenére is képes volt növekedni. Ötmillió ügyféllel rendelkezik, bár 2019-ben még csak 1,3 millió volt. A neobanknak nőttek a bevételei, több fizetős felhasználója van, mint korábban. Szóval a neobankot nem kell félteni.

Blomfield szabadságra megy, illetve befejezi az oltási képzést. Ez utóbbi végén önkénteskedni akar valamelyik brit oltóponton.

Monzo founder Tom Blomfield is departing the challenger bank and says he’s ‘struggled’ during the pandemic

Monzo founder Tom Blomfield is departing the U.K. challenger bank entirely at the end of the month, staff were informed earlier today. Blomfield held the role of CEO until May last year when he assumed the newly created title of president and resigned from the Monzo board. However, having been give…


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?