Igen. Persze, hogy vicc. De annyira jó, hogy szinte kedvünk támadt tokent vásárolni.

Igen. Persze, hogy vicc. De annyira jó, hogy szinte kedvünk támadt tokent vásárolni.

spacekim

Amíg a szabályozó hatóságok egymással versenyezve adják ki a figyelmeztetéseket, hogy az ICO-k ugyan részvénynek tűnő dologgal látják el a befektetőket, de semmilyen hagyományos betétvédelem nem vonatkozik ezekre, addig egy csapat simán viccet csinál az ICO-kból. A SpaceKim projekt annyira szép, annyira okos, hogy ritkán látni ilyet. De nézzük az elejétől.

A poén ICO célja, hogy összeszedjék a pénzt a Pulgasari-1 termonukleáris hajtású holdrakétára, amely eljuttatja Kim Dzsongunt a Holdra, hogy ott lecserélhesse az amerikai zászlót észak-koreaira. A támogatók megnyugodhatnak, hogy a dzsuce rendszerrel teljesen kompatibilis, token alapú, nagyon blockchain rakéta építésében vehetnek részt, amelyben lesz MI is, app is, és decentralizált rendszerben még holdbéli telkeket is oszt. Szóval a kampány nem ígér lényegesen többet, mint egy-két elrugaszkodottabb ICO.

A távlati tervek között szerepel még a Mars kolonizálása, a Tejút Szójatejútra való átkeresztelése valamint a csillagközi szocializmus teljes győzelme is. A szakértői csapatban olyan ismerősnek tűnő nevek tűnnek fel, mint Il-Ung Masg és But Err-Ing, azaz Elon Musk és Vitalik Buterin, az Ethereum atyja. És nem csak ezek a poénok vannak elrejtve a gyönyörűen megdizájnolt oldalon. Érdemes öt-tíz percet eltölteni a SpaceKimen és szétnézni. Az év eddigi legjobb vicce.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?