Gyorsan vett magának egy bankot a bajban lévő brit fintech startup. A Tandem fél év alatt lezavarta az akvizíciót.

Gyorsan vett magának egy bankot a bajban lévő brit fintech startup, mert így juthatott csak gyorsan baki licenszhez.

(Forrás: Tandem)
A csini színes kártyákért még sorbanállás van (Forrás: Tandem)

Az építkezés egy új módszerét választotta a brit Tandem hitelstartup. A cég úgy jutott banki licenchez, hogy felvásárolta a Harrods bankot. A lépés előre menekülés is. A cégnek nagy szüksége volt a licencre, mert 2017-ben egy befektetés kútba esése után korábban megszerzett licencüket elveszítették.

A mobilra építő hitelstartup legfontosabb funkciója, hogy képes egy helyre csatornázni a több helyen kezelt pénzügyi információkat. Ez a személyi pénzügyi menedzsment (PFM) alkalmazások között nem egyedülálló funkció, de a hitelezéssel és a spórolással összekapcsolva hatásos ajánlat lehet.

A felvásárlást augusztusban jelentették be, de egészen mostanáig tartott, hogy lezáruljon a folyamat. A fintech cég a licenccel és a bankkal együtt 21 ezer új ügyfélhez is hozzájut. Emellett a céghez kerül a Harrodsnál kezelt 375 millió fontnyi jelzálog és 400 millió fontnyi betét kezelése.

A Harrods bank egészen a kilencvenes évek elejéig az Al-Fayed család irányítása alatt állt. A brit kormány azonban nem találta „alkalmasnak” egy bank vezetésére az Al-Fayedeket, így a családnak csak a Harrods luxusüzlet része maradt meg. A bank a mai napig gazdag, közel-keleti ügyfelek vagyonát kezelte. Csupán egy fiókkal rendelkezett az áruházban, de 2017-ben az is bezárt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?