A fintech ügyfelei között neobankok és hagyományos pénzügyi cégek is találhatók, ezért kényelmes helyzetben van.

Az N26 is a Mambu platformján működik (Fotó: N26)
(fotó: Final)

110 millió eurónyi befektetést kapott a szoftverszolgáltatási piacon működő Mambu fintech startup. A cég értékelése ezzel 1,7 milliárd eurónyira rúg – írja a Finextra.

A banki szoftvert fejlesztő Mambu az ügyfelei között tudhatja az ABN Amrót, a N26-ot, az Orange bankját és a Santandert is. A 2020-as évben a cég bevételei duplájára nőttek, ami optimizmusra ad lehetőséget a befektetők számára.

Az új befektetéssel a brazil piacra való belépést akarja megkezdeni a cég. Emellett Japánt és Mexikót is célba vette a cég. Az új piacok meghódításához az alkalmazottak számának megduplázására is szükség lesz. Így 2021-et már valószínűleg ezerfős vállalatként zárja a cég.

A Techcrunch szerint a Mambu platformján jelenleg hétezer különböző banki terméket valósítottak meg. Ezek nagyrészt hitelezési, folyószámla és betéti számla termékek. A három kategórián belül azonban számtalan különböző beállítással dolgozhatnak a pénzintézetek. A hitelezés alá befér a hagyományos személyi hiteltől az azonnal digitálisan igényelhető áruhitelig minden.

A banki termékek fejlesztése mellett a Mambu külső szolgáltatások – például Transferwise – integrálásához is biztosít API-kat. A Gartner becslése szerint a banki szoftverek piaca évi 100 milliárd dolláros méretű, ebből próbál minél komolyabb tortát kihasítani a Mambu. A fintech mellett szól, hogy nem csak neobankoknak szolgáltat, hanem nagy, hagyományos bankok is találhatók az ügyfelei között.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?