Áramvonalasít amerikai cégein a BBVA, mielőtt az egészet eladná 11,6 milliárd dollárért. Ennek a neobank felhasználói természetesen nem örülnek.

(Forrás: Simple)
(fotó: Simple)

A 2020-as évet túlélte a Simple nevű amerikai neobank, az idei évben viszont vége lesz a történetének. A céget 2014-ben 117 millió dollárért felvásároló BBVA banki óriás bejelentette, hogy a Simple-t bezárják, ügyfelei pedig a BBVA amerikai leányvállalatához kerülnek át – írja a Techcrunch.

A BBVA nem fukarkodott a startupokra költött pénzzel: befektetéseket és felvásárlásokat is indított az elmúlt években. Most viszont, hogy a PNC épp felvásárolni készül a BBVA amerikai portfólióját 11,6 milliárd dollárért, áramvonalasítanak a cégen.

A Simple ügyfelei egyelőre nem örülnek a hírnek. Mint a neobankoknál az általában van, azért nyitottak számlát a szolgáltatásban a felhasználók, mert jobb appot, egyszerűbben használható felületeket és modernebb felhasználói élményt nyújtott a fintech, mint a hagyományos bankok. Új neobankot épp választhatnak maguknak, ám a pénzintézet váltással járó nyűgöket így is végig kell majd élniük, ha nem akarnak a BBVA-nál maradni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?