A mindennapi bitcoin felhasználók szívták meg ismét. A Visa félmillió kriptopénzes tárcához kötött kártyát tiltatott le.

A mindennapi bitcoin felhasználók szívták meg ismét. A Visa félmillió kriptopénzes tárcához kötött kártyát tiltatott le.

visa bankkártya

Kidobta a rendszeréből a Visa a WaveCrest kártyakibocsátó céget, amely több mint 500 ezer kriptopénzes tárcához kötött betéti kártyát bocsátott ki. Az amerikai kártyatársaság arra hivatkozva szakította meg az együttműködést, hogy a WaveCrest megsértette a cég üzemeltetési szabályait – írja a CNBC.

A kriptopénzes kártyák tulajdonosai gyorsan kerültek nagyon kellemetlen helyzetbe. Több ezer tranzakciót utasítottak el különböző fizetési rendszerek, az pedig nem volt rögtön világos, hogyan juthatnának a pénzükhöz kártya nélkül az ügyfelek. A probléma a TenX, Bitwala, Cryptopay és a Wirex kártyákat is érintette, mert ezek mögött is a WaveCrest állt kibocsátóként.

E-pénz kibocsátási licensszel rendelkező cégként a WaveCrestnek rendelkeznie kell a kibocsátott elektronikus pénz értékének megfelelő tőkével. Ez a pénz biztosan rendelkezésre áll, és más csatornákon keresztül kártalanításként ki tudjuk fizetni

– áll a WaveCrest által kiadott közleményben.

A cég és partnerei olyan prepaid kártyákat tettek elérhetővé, amelyeket kriptopénzzel lehetett feltölteni. A kártya maga már hagyományos valutát kezelt, de a feltöltésére egy kriptopénzes tárca szolgált. Sem a Visa nem adott ki bővebb információt arról, hogy mi volt a WaveCrest bűne, sem a cégnek nem sikerült többet megtudnia.

A fenti kriptopénzes startupok ügyfelei a Twitteren és a Facebookon panaszkodnak. Nem valószínű azonban, hogy ez meggyőzi a Visát arról, hogy újra engedélyezze a kártyáikat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?