Elegáns hardveres tárcát mutatott be a CES-en a francia Ledger nevű startup.

Elegáns hardveres tárcát mutatott be a CES-en a francia Ledger nevű startup.

(Fotó: Ledger)

A Nano X nevű új tárca bluetooth kapcsolaton tud tokeneket és valutát fogadni a tulajdonosa telefonjáról. A cég előző terméke még nem rendelkezett drótnélküli lehetőségekkel, csak mikro USB-n keresztül lehetett összekötni a számítógéppel.

A Ledger új tárcájához jár egy Ledger Live nevű új mobilapp is. Ezen kereszül lehet az egyenleget ellenőrizni, appokat telepíteni a tárcára és tranzakciókat kezelni. Appnak számítanak például a különböző kriptopénzek kezeléséhez szükséges tárca elemek is.

A fenti videó ugyan a Ledger számítógépre telepíthető alkalmazását mutatja be, de a mobilapp is ugyanezekkel a funkciókkal rendelkezik.

Az előző, USB-s modellből másfél millió példányt adott el a Ledger. Várhatóan a mobillal egyszerűen használható Nano X-re is komoly lesz a kereslet. Különösen úgy, hogy nem csak a bluetoothos kapcsolat az egyetlen újítás az eszközben. Míg az előző modell maximum 18 kriptopénz típust tudott egyszerre kezelni, a Nano S-re száz különböző pénzt és 1100 féle tokent lehet feltölteni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?