A bankolatlanok kiszolgálása régi mantrája a fintech cégeknek, az amerikai Majority nevű digitális bank azonban új fogást talált a témán.

Képünk illusztráció – annyira, hogy nem is az Egyesült Államokban készült

A havi öt dolláros számlavezetési díjért cserébe igénye vehető neobank a bevándorlók igényeire van szabva. Lehetővé teszi a pénz kezelését, egyszerű határontúli pénzküldést az otthon maradottak támogatására, és ezek mellett ingyenes nemzetközi telefonhívásokat is kínál. Magnus Larson, az új bank vezérigazgatója szerint ezekkel a szolgáltatásokkal a 60-65 milliónyi amerikai bankolatlan csoport felét kitevő bevándorlókat meg lehet környékezni.

A Majorityt az is megkülönbözteti a versenytársaitól, hogy közösségi ajánlási rendszer és a közösségben is márkanagykövetek segítségével akar terjedni, illetve rendezvényeknek is helyet tervez szervezni. Az első rendezvényszínhely már el is készült Houstonban, igaz, még nem nyitott meg.

Larson szerint előítélet, hogy a bevándorlók azért nem rendelkeznek folyószámlával, mert nincsenek rendben a papírjaik. „Kulturális gátak vannak. Emellett a nyelvtudás hiánya és a pénzügyi kultúra ismeretének hiánya is közrejátszik.” Ezt pedig a bevándorlók kultúráját ismerő tanácsadókkal lehet megoldani.

A Majority béta változata tavaly októberben indult el. Decemberben pedig kiszélesítették, hogy a houstoni nigériai közösséget és a miami kubaiakat is ki tudják szolgálni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?