A hülyenevű fintechek januári versenyének valószínűleg megtaláltuk a győztesét. Az esport fogadásokat kínáló startup azonban nem csak ezért érdekes.

A hülyenevű fintechek januári versenyének valószínűleg megtaláltuk a győztesét. Az esport fogadásokat kínáló startup azonban nem csak ezért érdekes.

(Fotó: Catherine CC-BY)

Az unikornisokkal már foglalkoztunk egyszer a héten, de ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk újra. Leginkább azért, mert a cégnévként az Unikrn-t választó csapat már a nevével is azt próbálja üzenni, hogy egyszer bődületesen értékes lesz.

A Unikrn ötlete az, hogy kripopénzekkel lehet náluk fogadni esportversenyek eredményére. Emellett a regisztrált játékosok között is szórnak szét apró ajándékokat, ha meccseket nyernek, hogy vigyék a szolgáltatás jó hírét. A fogadni vágyók a League of Legendstől a Fortnite-ig válogathatnak a legmenőbb esportok között. Még olyan régebbi címek is megtalálhatók a katalógusban, mint a Starcraft: Broodwar.

A fogadás az Unikoin Gold nevű, az Ethereumon alapuló tokennel történik. Emellett van egy Unikoin Silver nevű token is, ami az oldalon belüli tevékenységért jár, ám ennek jóval kisebb az értéke és kevesebb célra is lehet felhasználni. Például valódi pénzre sem lehet átváltani a tokentőzsdéken, míg az Unikoin Gold esetében erre van lehetőség. Végül pedig, azokban az államokban, ahol erre lehetőség van, az Unikrn kezel készpénzes fogadásokat is.

A fentiek tükrében túlzónak tűnik az az állítás, hogy az Unikrn egyszerűbbé tette a sportfogadást. A szükséges alapokkal viszont rendelkezik, Man szigetén szereztek kriptós fogadást lehetővé tévő szerencsejáték licencet, a Bittrex tőzsde adja a pénzügyi hátterüket. Ha nem is fogadnánk rájuk, érdemes figyelni, hogy mi lesz belőlük.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?