Bitcoint adni drága, a Ripple olcsó, de ajándéknak vacak. Maradnak a kriptopénzekhez köthető fura ajándéktárgyak.

Bitcoint adni drága, a Ripple olcsó, de ajándéknak vacak. Maradnak a kriptopénzekhez köthető fura ajándéktárgyak.

Messze túl vagyunk azon a határon, amikor még lehetett bitcoint ajándékozni. Most egy átlagos ajándék árából egy bitcoin olyan kis töredéke jön ki, ami vacakul néz ki a fa alatt. Szerencsére bitcoinos ajádéktárgyakból lehet válogatni. Az ajándékok többsége januárnál hamarabb nem jön meg, de nagy a valószínűsége, hogy addigra nem ér véget a kriptopénz forradalom.

Pulóver

Kezdjük a legmenőbbel: a csúnya karácsonyi pulóverrel, amiből rögtön lehet bitcoinosat, litecoinosat, ethereumosat de még monerósat is venni. A világ különösen csúnya vicce, hogy Björk képmásával díszített AudioCoin pulcsi vagy a vigyorgó shiba inu kutyás mintával rendelkező dogecoinos pulcsi nem létezik. Hiba, nagy.

Ahhoz képest, hogy a gyártó Hodlmoon a csúnyaruha bizniszben utazik, eléggé elkomolykodta a feladatát. Mindenesetre aki szeretne kriptopénzes pulóvert az most 60 dollárért megrendelheti. A Hodlmoon hű a termékéhez: a ruhát litecoinban és bitcoinban is ki lehet fizetni.

btc_pulcsi

Póló

Kriptopénzes vicces pólóból Dunát lehet rekeszteni. Minden magára valamit adó pólóboltban van legalább ötféle. Erősen ajánlanánk a logós és a Guy Fawkes maszkos verziók elkerülését, egyszerűen azért, mert kevés ekkora grafikai közhely van. Hasonlóan kerülendő a teljes bankrendszer elutasítását kifejező szlogeneket tartalmazó póló. Az aranyérméket gyűjtő Marióval vagy Sonickal viszont nehéz mellélőni.

Bitcoin érme

Kínából rendelhető a legolcsóbban – egy-két dollárért – a nagy tisztaságú rézből vert kriptopénzes szimbolikájú díszérme. Az anonymousostól a lebukott Silk Road bolton keresztül a rendszer aktuális állapotát (kibányászott pénzek mennyisége satöbbi) mutató érméket lehet rendelni. Kizárólag levélnehezéknek jók, illetve el lehet matatni velük, ha épp unatkozunk a Coindesk árfolyam oldalát figyelve. Mellettük szól, hogy néznek ki annyira jól, hogy az ember szívesen vegye kézbe őket.

Külön poén, hogy az érmén Dorian S. Nakamoto van, aki nem a bitcoin atyja
Külön poén, hogy az érmén Dorian S. Nakamoto van, aki nem a bitcoin atyja

Az igazi meglepetés

Lássuk be, a póló, zokni, nyakkendő, de még a pulóver is, olyan ajándék, amire számít az ember. De van egy dolog, amivel minden, a bankrendszer leváltására, a centralizált pénzügyi rendszer decentralizáltabbra cserélésében hívő libertariánus kriptopénzrajongót meg lehet lepni: ez pedig a 3D-nyomtatott bitcoinos sütiszaggató.

btc_suti

Nem hiszem, hogy túl kell magyarázni. A mézeskalácsnak is más íze van, ha a kedvenc kriptopénzünk logójától kölcsönözte az alakját a süti.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?