A klasszikus szerepjáték új verziója egy kicsit túltzottan is igazodott a modern lehetőségkhez. Ahhoz, hogy egy mindennel felszerelt hősünk legyen negyvenmilliót kell elkölteni.

(Fotó: Blizzard)

A Blizzard alig egy hete adta ki a klasszikus Diablo játék legújabb verzióját, a Diablo Immortalt. A játék egyaránt játszható asztali számítógépen és mobil platformokon. A különlegessége azonban nem ez a crossplay lehetőség, hanem az, hogy új pénztermelési lehetőségeket építettek bele.

A mikrotranzakciók nem számítanak újdonságnak a játékokban. Talán a Valve digitális játékbolt kezdte a játékok eladható kiegészítőkkel való kiegészítését, de mindenki követte őket. Aztán megjelentek azok a digitális jószágok is, amiket valós pénzzel lehet megvenni vagy valós pénzzel gyorsabban lehet beszerezni.

A Diablo Immortal új szintet jelent mindebben. Az Eurogamer számolta ki, hogy ahhoz, hogy a játékosok egy karaktert az elérhető legmagasabb szintre fejlesszenek 110 ezer dollár befektetésére van szükség. Ez durván 40 millió magyar forintot jelent, amiért már nem adnak talán budapesti panellakást, de már egy olyan összeg, amire csak jelzésszerű hitelt kell felvennie az embernek, hogy legyen hol laknia.

A helyzeten az ront, hogy az elemzést végző Bellular News szerint a játékosok nem ússzák meg a valós pénz elköltését. Még unalmas játékbeli munkával sem lehet megkerülni néhány fejlesztést. A magas szintű előrehaladáshoz szükséges erőforrások egyike – ezt Legendary Gemsnek, azaz legendás ékköveknek hívják – megjósolhatatlan, hogy milyen körülmények között beszerezhető. Mindent beleszámolva az jön ki, hogy azt a szerény 40 millió forintot bele kell ölnie annak, aki egy fullos karaktert akar. Ettől még küldetéseket teljesíteni kell, a játékban való szaladgálást nem ússza meg. Az összeg csupán az a segítség, amivel garantáltan a csúcsra utat.

A Diablo Immortalt a fentiek mellet Belgiumban és Hollandiában, az ország lootboxokra vonatkozó szabályozása miatt el sem indították.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?