Fedezze fel a Huobi, egy vezető kriptopénz tőzsde érdekes útját a kezdetektől a globális kripto-óriássá válásig.

A kriptovaluták világában kevés név olyan ismert, mint a Huobi. Ez a pekingi gyökerekkel rendelkező kripto-óriás globális erővé nőtte ki magát, de a csúcsra vezető útja egy olyan történet, amelyet érdemes elmesélni.

A Huobit, ami mandarinul „valutát” jelent, Leon Li, az Oracle egykori mérnöke alapította 2013-ban. Li, aki a blokklánc-technológia látnoka, meglátta a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket, és úgy döntött, hogy létrehoz egy olyan platformot, amely megkönnyíti a cseréjüket. A vállalatot a Seychelle-szigeteken jegyezték be, és Kínában kezdte meg működését.

A kezdeti időkben a Huobi kemény versenyben állt más tőzsdékkel szemben. A biztonság és az ügyfélszolgálat iránti elkötelezettségével azonban hamar kitűnt. Ezek a tulajdonságok az intuitív felhasználói felülettel párosulva segítettek a Huobinak hűséges felhasználói bázist szerezni.

A Huobi növekedése nem csak organikus volt. A stratégiai partnerségek döntő szerepet játszottak a terjeszkedésben. A vállalat számos szervezettel lépett partnerségre, köztük az Aelf, egy decentralizált felhőalapú számítási blokklánchálózattal és a ThunderCore, egy nagy teljesítményű blokkláncplatformmal. Ezek a partnerségek segítettek a Huobinak kiszélesíteni kínálatát és szélesebb közönséget elérni.

A Huobi befektetési vállalkozásai

A Huobi stratégiai befektetéseket is eszközölt különböző vállalatokba. Befektetett az ACoconutba, egy decentralizált, nem letétbe helyezett, láncok közötti DeFi platformba, valamint a DREP blokkláncba, amely a különböző blokkláncok adatvédelmi és skálázhatósági szempontok szerinti összekapcsolását tűzte ki célul. Ezek a befektetések lehetővé tették a Huobi számára, hogy diverzifikálja portfólióját és a blokklánc-innováció élvonalában maradjon.

Az évek során a Huobi világszerte kiterjesztette tevékenységét. Többek között Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is létrehozott leányvállalatokat. A különböző országok szabályozási kihívásai ellenére a Huobi a szilárd megfelelési keretrendszerének köszönhetően boldogult.

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?