Bármiféle értesítés nélkül változtattak a bankok, vásárlás helyett készpénz felvételként kezeli a revolutos számára való utalást.

123rf

Egy darabig előnyös volt hitelkártyáról áttenni a pénzt a revoultos számlára, ugyanis a kártyás fizetések után a legtöbb esetben pénzvisszatérítés jár. Így a Revolutra átrakott pénz hirtelen hozott is pár százalékot, de ennek most több bank is véget vetett.

Magyarországon csak az Erste Bank érintett egyelőre, tehát Erste bankos hitelkártyával már kifejezetten nem éri meg Revolutra pénzt utalni. Viszont egy bolgár felhasználó már tapasztalta ugyanezt az OTP leányvállalatánál, ott a DSK Visa-kártyája az egyik napon még vásárlásként tekintett a revoultos utalásra, másnap már készpénz felvételként, minderről pedig a Redditen számolt be.

A Napi.hu megkérdezett néhány hazai bankot, a CIB-nél, a K&H-nál és az OTP-nél is biztosan kártyás fizetésnek számít. A Revolutot is megkeresték, ők azt mondták, hogy nem ők, hanem a bankok számolnak fel plusz költséget, és a felhasználók lehetőleg ne hitelkártyáról töltsék az egyenlegüket. Egyébként a jegybank szerint a Revolut feladata lenne tájékoztatni, hogy milyen költségek mellett lehet megvásárolni az elektronikus pénzüket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?