Vishal Garg azzal került be egy hete a hírekbe, hogy 900 embert rúgott ki egy Zoom hívásban. A cég nincs jó állapotban.

(Fotó: Garry Knight / CC-BY)

Kemény időszakon van túl a Better.com nevű digitális jelzálog cég. Vishal Garg, a cég vezérigazgató egy Zoom hívásban rúgott ki azonnali jelleggel 900 alkalmazottat egy hete.

Már a leépítés módja és tempója is meglepően lélektelen volt. De a Vice azóta megszerzett egy levelet, amit Garg küldött a cég megmaradt alkalmazottainak. A levélben azt közli, hogy azonnali jelleggel szabadságra megy. A vezérigazgatói teendőket Kevin Ryan, a cég pénzügyi igazgatója fogja átvenni.

A levél arra is kitér, hogy a cég egy független harmadik felet hozott be menedzsment tanácsadóként, hogy felmérjék a cég vezetését és kultúráját. Ez alatt valószínűleg azt értik, hogy a cégen belül is szakadékokat nyithatott az, hogy az alapító-vezérigazgató azzal bocsátotta el a kollégáikat, hogy „ha részt veszel ebben a hívásban, akkor az azt jelenti, hogy sajnos le kell építenünk.”

Az sem segített a cégen, hogy Garg a Blind nevű anonim oldalon írt arról, hogy az elbocsátott kollégák loptak, mert nem dolgoztak eleget, pedig nyolc órás jelenléti íveket töltöttek ki. A kettős botrány után többen felmondtak a vezetésből is. Garg pedig bocsánatkérésre kényszerült.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?