Buy Now Pay Later, azaz gyors áruhitel funkció került a Microsoft Edge nevű böngészőjébe. A felhasználói visszajelzések azonban nem kedvezőek.

(Fotó: Garry Knight / CC-BY)

Buy Now Pay Later, azaz gyors áruhitel funkció került a Microsoft Edge nevű böngészőjébe. A felhasználói visszajelzések azonban nem kedvezőek – írja a Verge.

A böngésző a korábban QuadPay névre hallgató, jelenleg pedig Zipnek hívott szolgáltatás felé terelné a felhasználókat. Az Ars Technica szerint a korábban bejelentett funkció az Edge 96-os verziószámú változatával jelenik meg. Ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy csak az amerikai ügyfeleknél engedélyezi a Microsoft a funkciót.

Akiknél a Zips integráció aktiválva van, azoknál a vásárlási oldalakon a böngésző ajánlani fogja, hogy regisztráljanak a szolgáltatásba. Azt is megoldották, hogy egy pizza rendeléshez még ne ajánlgasson áruhitelt a böngésző. Csak a 35 és 1000 dollár közti vásárlásoknál tűnik fel a Zip opcióként.

A BNPL szolgáltató lehetővé teszi az önrész nélküli vásárlást, majd pedig az ügyfél hat hét alatt, négy részletben kamatmentesen rendezheti a tartozását. Az egyes tranzakciók egy dollárnyi jutalékot tartalmaznak, ami a legkisebb, 35 dolláros vásárlás esetében azt jelenti, hogy az ügyfélnek valójában 39 dollárjába kerül majd, hogy hitelre vásárolt.

Az egyes e-kereskedők ugyan kérhetik, hogy az ő oldalukon a Microsoft ne ajánlja az áruhitel szolgáltatást. Azonban ezért a boltok üzemeltetőinek kell lépéseket tenniük, nem pedig opt-in jelleggel élhetnek a lehetőséggel, mint más szolgáltatásoknál. Azaz a Microsoft eldöntötte egyelőre minden érintett számára, hogy az jó, ha a böngésző hitelt ajánl.

A visszajelzések alapján nem mindenki gondolkodik úgy, mint a techcég. A funkciót kárhoztatták azért, mert lassítja a böngészőt, másokat a pénzügyi következmények és a hitelbe sodródás aggaszt. Különösen azok nem örültek neki, akik egy hitelcsapdában élve próbálják az amerikai élethez elengedhetetlen jó hitelminősítésüket visszaállítani.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?