Sam Bankman-Fried egy interjúban ugyan szövetségi bűntényeket is bevallott, de ettől még sorozat hőse és konferenciaelőadó lehet belőle.


Végre mi is megírhatjuk, ami a 24 thrillersorozat minden egyes epizódjának kezdődött: bemondták, hogy melyik órában történik a cselekmény. A show egy évada egy napot öltelt fel, amely során a Kiefer Sutherland által játszott főhős rendkívüli mennyiségű ember pofozott, kínzott és ölt meg. Rossz napja volt.

Nos, az események valós időben követik egymást, még ha nem is egy nap történéseiről van egész pontosan szó. Magyar idő szerint szerdán azonban kiderült, hogy az Amazon kereskedőház, amelynek videostreming szolgáltatása is van, már meg is rendelt egy minisorozatot az FTX tőzsde csődjéről. A betétesek még nem is tudják, viszontlátnak-e valamit a pénzükből, vádirat még nincs, sőt Sam Bankman-Fried is szabadlábon van, de valahol egy szövegszerkesztő előtt ülő ember már írja a forgatókönyvet.

Ha ennél gyorsabban történnének a dolgok, fikciót kéne írnia a szakembernek, amire amúgy komoly igény lenne. A kriptó több mint tíz éve létezik, de azóta sem a szabályozóknak, sem a szórakoztatóiparnak nem fűlött a foga ahhoz, hogy érdemben hozzányúljanak. Kivételt csak a celebek jelentenek, akik elfogadták a szponzori pénzeket, és elfogadható befektetésként tüntették fel a kriptojószágokat.

Fél nappal később az is kiderült, hogy SBF ahhoz még nem számít elég bukott embernek, hogy ne hívják meg előadni a New York Times konferenciájára. Vagy ha a meghívás korábban történt is, ne mondják le a csalással vádolt kriptovállalkozó részvételét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?