Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2018 végének legmenőbb terméke a fintech hitel.

Újabb hiteltermékkel – igen, múlt héten is írtunk ilyet – jelentkezik az amerikai Square. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2018 végének legmenőbb terméke a fintech hitel.

(Forrás: Square)

A fiztési szolgáltatónak induló, de ma már változatos portfólióval rendelkező Square új termékét Square Installmentsnek hívják. A név pedig pont azt rejti, a Google-féle névadási iskolát követve, ahol a térkép neve Térkép, amit az ember sejtene a név alapján: részletfizetést. A cég fizetési megoldását használó kereskedők egyszerűen kínálhatnak három, hat vagy tizenkét hónapos részletfizetési lehetőséget a 250 és tízezer dollár közti vásárlásokra. A szolgáltatás szépséghibája, hogy a THM nulla és 24 százalék között mozog.

A szolgáltatás egyelőre 22 amerikai városban érhető el. A hitelbírálat egyelőre nem azonnali, a Square előzetes elbírálást végez minden áruhitel előtt. A cég szerint a legtöbb vásárló esetében elhanyagolható idő alatt meg tudják ítélni, hogy egy vásárló jogosult-e a hitelre.

Amennyiben az ügyfelek megkapják a hitelt, a cég egy egyszer használatos kártyaszámot kapnak, amit az eladó bankkártyaszámként kezelhet. A hiteleket az a Square Capital fogja kezelni, amely üzleti hiteleket is nyújt cashflow problémákkal küzdő vállalkozásoknak. A Square automatikusan vonja le az ügyfél kártyájáról a havi törlesztőrészletet.

A cég a mostani bejelentéssel követő pályára állt. Hasonló szolgáltatást már indítottak az Egyesült Államokban. Például Max Levchinnek, a PayPal társalapítójának új startupja, az Affirm is ilyen szolgáltatást kínál az amerikai vásárlóknak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?