A brit fintech bank növekedni szeretne, azt várja, hogy az eddigi befektetői dobják össze ehhez a pénzt.

A brit fintech bank növekedni szeretne, azt várja, hogy az eddigi befektetői dobják össze ehhez a pénzt.

Atom Bank

Százmillió fontnyi befektetést próbál felhajtani az Atom Bank, hogy növelhesse hitelezési üzletágát és belépjen a jelzálogkölcsönök piacára – írja Bloomberg. A pénzre azért van szükség, mert ezek a területek a komolyabb alaptőkével rendelkező bankok számára hozzáférhetők csak.

A brit neobank azért különösen érdekes, mert majdnem egyharmad arányban (29,5 százalékban) az európai BBVA tulajdonában van. Az Atom vezetése azt reméli, hogy ez a tulajdoni arány nem is fog változni, azaz a spanyol bankóriás újra pénzt fog pumpálni a startupba.

Tőkét keresünk az ambiciózus növekedési terveink támogatására és élvezzük azt, hogy nagy piaci kapitalizációjú cégek vannak befektetőink között

mondta a Business Insider kérdésére az Atom szóvivője.

Atom Bank
Az Atomnak csak egy appja van, ott lehet mindent elvégezni
(fotó: Atom Bank)

A válaszban nem szerepel a jelzálog szó, a kommunikációs vezető aláírásában azonban már ott van a jogi formaszöveg amely szerint a „Digital Mortgages by Atom Bank” a cég védjegye. Így akaratlanul is kiszivárogtatta, hogy min dolgozik a pénzintézet. A cég oldalán megjelent egy jelzálog gomb is, ami egyelőre csak azt ígéri meg, hogy az „Atom mágiát” hozza el erre a területre is.

Most százötven milliót ér, de szeretnének többet

Az Atom Bankot Anthony Thompson, a Metro Bank alapítója és Mark Mullen, az első csak telefonon elérhető brit bank egykori vezetője alapította. A bankot 150 millió fontra értékelték az indulásakor, amikor a spanyol BBVA 45 millió fontot fektetett a cégbe a részvények 30 százalékáért cserébe.

A kizárólag appként létező bank appját az áprilisi indulás óta 40 ezren töltötték le, de a Financial Times információi szerint csak kétezren nyitottak számlát. A lap úgy tudja, hogy a bank egyelőre 18 millió fontnyi befektetést kezel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?