Külön kel el a Kabbage nevű hitelezéssel foglalkozó fintech és a hitelportfóliója. Az üzlet bőven vet fel kérdéseket.

Vesz az ember gyereke dolgokat ezekben a pandémiás időkben. Például maszkot. Kézfertőtlenítőt. Ha pedig esetleg kártyatársaság, akkor kisebb cégeket.

Az American Express a KKV-k hitelezésével foglalkozó rendkívül sikeres fintechet, az amerikai Kabbage-t vásárolta fel a héten. Az üzletnek része a számlafizetés, cash flow vizualizációs eszközök, ajándékozási rendszerek, adatkezelési eljárások és minden KKV-kre tervezett szoftver és eljárás. Egy dolgot nem vett meg az American Express, a Kabbage korábbi hitelportfólióját.

A kártyatársaság által kiadott nyilatkozat szerint az American Express a felvásárlással képes lesz még teljesebb körben kiszolgálni az eddigi KKV ügyfeleit. A felhasználók pedig azt nyerik a felvásárlással, hogy az AmEx komolyabb disztribúciós rendszerén keresztül érik el a startup szolgáltatásait.

Sem az American Express, sem a Kabbage nem hozta nyilvánosságra a vételárat. A Techcrunch szerint körülbelül 850 millió dollárt fizethetett a kártyatársaság a fintech cégért. A céget a legutolsó befektetési kör után 1,2 milliárd dollárra értékelték, de ez 2017-ben volt, azóta pedig volt egy világjárvány is, ami pont a KKV-ket érintette különösen rosszul. Ezért lényeges az a kérdés, hogy a Kabbage korábbi hitelportfóliója milyen, és kihez kerül az üzlet végén.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?