Az Afterpay felvásárlása csak a kezdet, még legalább féltucat BPNL startup várakozik, hogy valaki felvásárolja őket, vagy nagyra nőjenek saját erejükből

(Fotó: Garry Knight / CC-BY)

Nem csak az iroda széfből vette ki az aprót a Square, amikor a gyors áruhitellel foglalkozó Afterpay ausztrál startupot megvásárolta. A 29 millárd dolláros üzlet a fintech világ idei egyik legnagyobb akvizíciója. Az Afterpay részvényesei 0.375 Square részvényt kaptak minden papírjuk után. A piac díjazta az üzletet, mindkét cég árfolyama kilőtt a tőzsdén.

Az áruhiteles startupok értékelése és az általuk begyűjtött tőkebefektetések összege jelentősen nő az elmúlt időszakban. Csak idén a következő startupok kaptak befektetést a Techcrunch gyűjtése szerint: Alma, Scalapay, Wisetach, Zilch és Divivio.

Emellett a Paypal is beleerősített, azok a kereskedők, akik elfogadják a paypales fizetést, már kínálhatnak áruhitelt is. Az Apple Pay hasonló funkciója még nem érhető el, csak Apple termékek vásárlása esetén. Azonban pár hete terjedt el a hír, hogy a cég és banki partnere dolgozik az áruhitel termék kiterjesztésén. Végül pedig ott a Klarna, ami Európában talán az elsők között vezette be a fizetési megoldásba épített áruhitelezést, és amely a legutóbbi értékelése szerint 45,6 milliárd dollárt ér.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?