Dörner Csenge YouTube csatornája a legjobb magyarázós hazai pénzügyi csatorna. A youtuber most a hitelmoratóriumot fejti meg, és magyarázza el azoknak, akik nem értik.

Photo by GotCredit

Dörner Csenge YouTube csatornáját nem ajánljuk annyit, amennyit érdemelne. Pedig pénzügyi tájékoztató, tudatosságnövelő és oktató csatornából ritkán találni ennyire konzisztens módon jót. Sőt, a YouTube algoritmusa inkább abban jeleskedik, hogy két videón belül átterelje azokat, akik egy jelzáloghitel működését akarták megérteni átterelje egy olyan videóra, ami meggyőzi őket arról, hogy a világot a Föld belső felén élő gyíkemberek irányítják. (Pedig nem is.)

Moratórium | Ki nevet a végén?

Hamarosan lejár a hitelmoratórium, ami emberek millióit fogja érinteni Magyarországon. De mi az a moratórium? Milyen költségei vannak? Eljött a devizahitelv…

A fenti videóban Dörner Csenge az MNB által az utóbbi időben kibocsátott, amúgy szintén olvasóbarát, közleményeknél is érthetőbben magyarázza el, hogy hogyan működött a hitelmoratórium. Azt is elfogadja, hogy volt aki rá volt szorulva, így a moratóriumnak volt haszna. És azt is, hogy van, aki nem akar még kilépni belőle, nekik azonban elmagyarázza , hogy nő a törlesztési idő és a törlesztendő összeg azok számára, akik igényelték a moratóriumot. Emellett arra is kitér, hogy a törlesztési stopon a bankok is veszítettek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?