Három hitelezési platformot is korszerűsít a CIB új partnere a Kyndryl. A szerződés három éves működtetést is tartalmaz.

Forrás: CIB / Facebook

A Kyndryl informatikai infrastruktúra szolgáltatóval kötött megállapodást három évre a CIB Bank. A cég munkája a hitelezést kiszolgáló banki informatikai platform és a használatához kapcsolódó folyamatok korszerűsítése és működtetése lesz.

A megállapodásról kiadott közleményben a CIB úgy kommunikálja a partnerséget, hogy az a hitelezés racionalizálásához, az ezzel foglalkozó munkatársak feladatainak és terheléseinek újrabalanszírozásáról szól. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a bank gyorsabban tudjon reagálni a piaci és a szabályozási környezetben fellépő változásokra.

Sante Cusimano, a CIB működés-irányítási vezérigazgató-helyettese szerint komoly kihívás az évek során bevezetett különböző régi és új alkalmazások egyidejű kezelése. A rendszer jelenleg nincs integrálva, ha ezt megvalósítják, az javítja a skálázhatóságot.

A Kyndryl a CIB folymamatplatformját, a kisvállalati hitelplatform felületét fogja korszerűsíteni, illetve a fedezetlen hitelnyújtási folyamatot teljesen újraírja. Amennyiben ez a három lépcső megvalósul, a platformok üzemeltetését is a Kyndryl fogja végezni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?