Techológiai oldalról érdekes hitelterméket dobott piacra a MikroCredit, a gyors elbírálás díja azonban nagyon drágává teszi a kölcsönt.

Érdekes hitelpiaci megoldást hozott be az országba a MikroCredit. A videós azonosítást társították elektronikus aláírással, ezzel teljesen online folyamattá tették a személyi kölcsönök igénylését.

credit

A cég kis összegű, gyorskölcsönöket kínál 25 ezer és 150 ezer forint között. A jellemző futamidejük 30 és 45 nap között mozog. A hiteligénylés számítógépen, böngészőben és a MikroCredit appjában is el lehet indítani.

A kölcsönigény elbírálása után videohívással folytatódik a folyamat. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználóknak ne kelljen időt töltenie a hitelintézet fiókjában. Az appon belül pedig alá is lehet írni a szerződést. A MikroCredit szerint akár egy órán belül le lehet zárni egy hiteligénylést. A megoldást a FaceKom magyar szoftverfejlesztő startup szállította a cég számára.

Míg a technológia érdekes, a használatának megvan az ára. A cég hitelkalkulátora szerint az expressz hiteligénylés jelentősen megdrágítja a kölcsönt. A cégtől új felhasználóként igényelhető maximum 45 ezer forintos, 30 napos lejáratú hitel expressz díja 7500 forintra jön ki. Egy harminc napos futamidejű 150 ezer forintos hitel egyórás igénylése esetén pedig 37486 forintot kell fizetni a gyors hiteligénylés díjaként.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?