szeretnének egy helyen dolgozni, és jól keresni. Hajlandók takarékoskodni és gondolnak a jövőre. Ha ez most derül ki, eddig kiket vizsgáltak?

Szeretnének egy helyen dolgozni és jól keresni. Hajlandók takarékoskodni és gondolnak a jövőre.

millennial

Az y-generációról egy vastag könyvnyi sztereotípia kering. Felelőtlenül váltogatják az állásukat, adósságban úsznak, az élményeket hajszolják, és azt hiszik, minden jár nekik.

A Credit Karma ezer 18 és 24 év közötti fiatallal végzett felmérése szerint a fentieknek legalább a fele tévedés. A rendes állással és igazságos bérrel rendelkező y-generációsok lojálisak a munkahelyükhöz, takarékoskodnak, és figyelnek a hitelképességükre.

A negatív hírnevükkel szemben a millenniálisok sokkal bölcsebben kezelik a pénzügyeiket, mint feltételezzük róluk

mondta Bethy Hardeman, a Credit Karma fogyasztóvédelmi vezetője.

A felmérést kitöltők 62 százaléka rendelkezett hitelkártyával, hogy pozitív hiteltörténetet építsen magának. 48 százalék számára pedig az adósságba sordródás elkerülése volt fontos tényező.

Kétharmaduk mondta azt, hogy a magasabb fizetésért vagy a szakmai előrelépésért váltana munkát. A 29 és 34 éves közé eső korosztálynak hetven százaléka maradt legalább négy évet a munkahelyén. Az y-generációsok 63 százaléka tervezi úgy, hogy négy évnél hosszabb időt fog egy helyen tölteni. Negyedük pedig azt feltételezi, hogy akár nyolc évet is dolgozhat ugyanott.

Az igazságos bér mellett az Amerikában rendkívül magas diákhitel jelent még problémát. A válaszadók húsz százaléka emiatt nem tud hitelt felvenni, négy százalékukat pedig a lakás vásárlásától tartja vissza a diákhitel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?