Az amerikai KeyBank épp most vett magának egy KKV-hitelcéget. Olcsóbban és gyorsabban fog hiteleket kihelyezni, mint eddig.

Az amerikai KeyBank épp most vett magának egy KKV-hitelcéget. Olcsóbban és gyorsabban fog hiteleket kihelyezni, mint eddig.

Photo by GotCredit
Photo by GotCredit

Mintha lekerült volna az átok a fintech hitelcégekről, amely a Lending Club botránya után tűnt fel. Ismét menő hitelezéssel foglalkozni. A KeyBank a héten bejelentette, hogy a KKV-hiteleket nyújtó Bolstrrel vág bele az üzletbe.

Az akvizíció részletei nem ismertek. Az amerikai KeyBank az ötszáz legkomolyabb bevételt produkáló Fortune500 lista szereplője, igaz a lista legvégén van. Harminckilenc államban van irodájuk, és a 2017-es évet 6,8 milliárd dolláros árbevétellel zárta. A Bolstr ezzel szemben egy 2011-ben alapított KKV-hitelekkel foglalkozó startup, amely három tőkebevonási kör során 2,3 millió dollárt gyűjtött be.

A Bolstr hitelezés mellett szoftverszolgáltatási platformot is fejlesztett, amely a hiteligénylés folyamatát gyorsítja fel. Első körben ezt tudja felhasználni a KeyBank. A sebesség megnövelése mellett az ügyintézés árát is csökkenti az automatizált megoldás.

A KeyBank tervei között szerepel, hogy 2,5 milliárd dollárra növelje a kihelyezett hitelállományát. Mivel ezt a KKV-k között tervezi megtenni, ezért a szabályozásnak való megfelelés, a hitelminősítés ára magasabb lenne, mint egy lakossági hitelnél. Az üzlet felméréséhez persze nem ártana tudni, hogy a KeyBank mennyit fizetett a startupért, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy remek üzletet kötöttek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?