A cég hitelminősítést is végez, mielőtt áruhitelt adna a kártyás ügyfeleinek. Az biztos, hogy a brit BNPL szigorítás nem fogja meglepni.

Forrás: Revolut

Írországban már elérhető a Revolut BNPL szolgáltatása, a Pay Later. A neobank szerint az különbözteti meg az áruhitel szolgáltatásukat a többi hasonló startupétól, hogy a Pay Later felelős vásárlásra ösztönöz.

A digitális bank szerint jóváhagyott, minősített hiteleket adnak, amelyeknek megítélésekor figyelembe veszik azt is, hogy a hitelt felvevő tudja-e törleszteni a kölcsönt. A Pay Later ráadásul csak pár kereskedelmi partnernél lesz elérhető, nem lehet bármit vásárolni a hitelkeret terhére.

A kezdeti pilot programba nem léphet be a bank 1,9 millió ír ügyfele közül mindenki. Lassan azonban kiszélesítik a felhasználók körét. Az év végére pedig Lengyelországban és Romániában is elérhetővé akarja tenni a funkciót a Revolut.

A hitelkeret elméleti felső határa 499 euró lehet, de a Revolut ügyfelenként állapítja meg, hogy milyen keretet bocsát a felhasználók rendelkezésére. A Pay Later vásárlások első részletét rögtön a vásárláskor kell kifizetni, a maradék két részletet pedig két hónap alatt. A hitel ráadásul nem is kamatmentes, ami a BNPL megoldások között egyedi.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?