A neobank újra tőkét vont be, és a vállalti ügyfeleivel jól jöhet ki a járványból és a válságból.

(Forrás: Starling)

Visszatérni látszik az élet a megbízhatóbbnak tartott fintechek háza tájára. A brit Startling negyvenmillió fontos befektetést kapott a korábbi befektetőitől.

A cég februárban már bevont hatvanmillió fontnyi tőkét februárban, de akkor még csak kezdődőben volt a járvány. A mostani befektetés egyben kiállás is a Starling mellett.

A neobank 1,4 millió számlát kezel, ezek közül 155 ezer üzleti ügyfél. Legalább ennyire érdekes, hogy az elmúlt hat hónapban duplájára nőtt a Starling által kezelt betétek mennyisége. Mostanra 2,4 millió fontnyi betét van a neobank trezorjában.

Anne Boden, a neobankot megalapító veterán brit bankár szerint a pénzt a járvány és az ehhez kapcsolódó gazdasági válság által sújtott vállalkozásokat megsegítő megoldásokra akarják költeni. A Starling nem fog pénzt osztani, de jobb banki megoldásokat, kisvállalati hiteleket, spórolós funkciókat tervezhet.

A brit kormány már elindított egy 300 millió fontos vállalkozásmentő csomagot. Az pedig, hogy a Starling 2018-ban a KKV-bankolás felé történő terjeszkedés mellett döntött, most fizetődhet ki.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?