A mobilvásárlásra felvett hitel már létező termék az USA-ban, jó minőségű hitelek, de még nem gyártottak belőle kötvényt.

A mobilvásárlásra felvett hitel már létező termék az USA-ban, jó minőségű hitelek, de még nem gyártottak belőle kötvényt.

Bocs Mustang, a telefon már fontosabb (Fotó: Yasser Alghofily)
Bocs Mustang, a telefon már fontosabb (Fotó: Yasser Alghofily)

Ha nem is az első dolog az autó, ami eszünkbe jut Amerikáról, de a top tízben biztosan ott van. A Bloomberg által közzétett felmérés szerint azonban a kocsi helyét szép lassan átvette az okostelefon.

Az okostelefon egyszerre a munkához és a családi élethez köthető kommunikációs eszköz, a pénzügyek intézésének kütyüje, de lehet rajta randipartnert kereseni, tévét nézni, zenét hallgatni, és akkor a játékokról nem is beszéltünk. A technológiai sajtó teljesen elkoptatta a svájcibicska hasonlatot – ráadásul a tényleges svájcibicska valójában kevés dologra használható – de jellegében tényleg arra hasonlít a legjobban az okosmobil. Még ha bort lehetne vele bontani. (Sörnyitós-öngyújtós tok viszont már van!)

Az általános pénzügyek mellett a különböző hitelek, hitelkártyák ügyeinek intézése különösen fontossá vált. A mobilokra felvett kölcsönök pedig lassan, de megbízhatóan növekvő tere a piacnak. 2016 óta csupán 7,7 milliárd dollár értékben vettek fel hitelket csak telefonra és csak a Verizon amerikai telekommunikációs vállalatnál.

A mobilokra felvett hitelt pedig pontosabban fizetik vissza az emberek, mint az autó hiteleket – a PeerIQ adat és analitikai szolgáltató szerint. A házra felvett jelzálogot ugyan nem előzi meg a mobilhitel, de így is jól teljesítő hiteltermék. A mobilhitelekről nincs sok adat, mert viszonylag fiatal területnek származik, de a Bloomberg által megkérdezett szakértők szerint jó minőségű hitelnek számítanak. És az Egyesült Államokban ezek a hitelek jellemzően a mobilszolgáltatónál vannak, csak hat alkalommal adott el hitelcsomagot a Verizon befektetési alapoknak vagy bankoknak. Az elemzők több mozgásra és nagyobb növekedésre várnak a területen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?