A járvány nemcsak a hagyományos boltokra volt hatással, megváltoztatta a webáruházak készleteinek kezelését és logisztikáját, és a változtatás költségeit is fedezni kellett valamiből.

Nem egyszerű, szinte lehetetlen előre látni azokat a folyamatokat, amik befolyásolják egy vállalkozás életképességét. Egy olyan üzletbe látogatunk, mely a webes vásárlás terén már hét évvel ezelőtt is az élen járt, és amely tudatosan, sikeresen használja és forgatja a felvett hitelösszeget, és kemény munkával elérte, hogy a járvány ne üsse ki a nyeregből.

Mik voltak a legfontosabb üzleti mérföldkövek a vállalkozás életében?

Víz- gáz- fűtés szerelvények, és most már főleg szaniterek kereskedelmével foglalkozunk. Jelenleg hét embert foglalkoztatunk. Én vagyok a cég tulajdonosa és vezetője, az első perctől kezdve részese vagyok ennek a folyamatnak. Cégünk tavaly volt 10 éves, az offline boltunk, amit az alapítás után 1 évvel nyitottunk meg most lesz 10 éves, és a mi büszkeségünk, a webáruház idén lesz 7 éves. Szinte az elsők között léptünk be a webáruházak piacára, igyekszünk ennek megfelelő szereplőivé is válni. A webáruház adja most a céges forgalom legalább kétharmadát.

Szabó Lajos Tibor – GépészCentrum.hu

Mért volt szükség a hitelfelvételre?

Mi a KAVOSZ-nál a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukciót használtuk, mégpedig arra, hogy megvásároljuk azt a telephelyet, amelyet korábban béreltünk. Ezenkívül szembesültünk egy új kihívással: a Covid miatt a kereskedelemben új irányvonal alakult ki. Sokkal inkább előtérbe kerültek azok a szempontok, hogy milyen készlettel és milyen készletállománnyal tud egy cég dolgozni. Az emberek sokkal jobban és gyorsabban bíznak meg olyan cégben, ahol készleten van a termék és adott paramétereket tudnak a terméken ellenőrizni. A forgóeszközhitelünket is sikerült bővítenünk. Ennek köszönhetően az árukészletünket is másfélszeresére növeltük, ami az új, kialakult körülményekhez nagyon jól igazodik Covid ellenére is.

Akkor, ha jól értem, egyenesbe értek, és talán felfelé kanyarodik az üzlet pályája.

Mivel a forgalmat sikerült növelnünk és fenntartanunk, a létszámunk bővítése is megkezdődött, így további bővítésekkel tervezhetünk. Szeretnék bevezetni egy új irányító rendszert, hogy ne csak mi, hanem a rendszereink is bírják a megnövekedett forgalommal járó terhelést.

Forrás: KAVOSZ.hu


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?