Az Egyesült Államokban elérhető – és egyelőre még nem igényelhető – hitelkártya csupa olyan funkciót kínál, amelyet már európai neobankoktól már láttunk. De csinosnak csinos.

Forrás: Apple

Az Apple bemutatta a Mastercarddal és a Goldman Sachsszal közösen kifejlesztett hitelkártyáját, az Apple Cardot. Nem nehéz felsorolni, hogy mit tud az Apple Card. Hitelkártya, egyszerűen igényelhető, nincs kártyadíja, alacsony kamatot és magas visszatérítést ígér. (A magas ebben az esetben Apple Pay vásárlásoknál két százalék, iTunes vásárlásoknál három százalék. Ez viszont legalább naponta visszavezetve a számlára.) Emellett rendkívül menőn néz ki, fémből van, nincs rajta kártyaszám, csak a tulajdonos neve, a chip és egy Apple logó. A kártyához kapcsolódó tennivalókat egy appban lehet elvégezni, például kifizetni a hónapban a hitelkártyáról elköltött összeget.

Az appban beépítve található vagyontanácsadó funkció, ami kategorizálja és figyeli a költéseinket. Emellett az Apple még beígér egy pár érdekes dolgot, de aztán a terméket bemutató oldal apróbetűs részén kiderül, hogy az igénylő hitelképességétől függ az elkölthető összeg nagysága, és csak van 13-24 százalék közötti THM valamint a késedelmes fizetés után is kell büntetést fizetni.

Forrás: Apple

Az Apple Cardra két csoporttól, két jól elkülöníthető típusú reakció érkezett. Az amerikai újságírók és az amerikai elemzők szerint a cég újrateremti a hitelkártyát, megváltoztatja a világot, az Apple Cardhoz kapcsolódó appos szolgáltatások pedig forradalmiak. Az európaiak többnyire csodálkoznak az amerikaiak lelkesedésén, és ha egy kis szünet áll be az ujjongásban, akkor megjegyzik, hogy ugyanezt a szolgáltatáskínálatot a N26, a Monzo esetleg a Revolut évek óta tudja.

A világ nagyobbik részének természetesen pusztán szellemi gimnasztika kitalálni, hogy mit gondol az Apple Cardról. A kártya csak iPhone tulajdonosok számára elérhető és csak az Egyesült Államokban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 3 hozzászólás

  1. Apple invented fintech – Fintechradar.hu 2019.03.27

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

  2. Invented Apple's fintech – Fintechradar.hu 2019.03.27

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

  3. Apple invented the fintech – Fintechradar.hu 2019.03.28

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

Vélemény, hozzászólás?