Személyes okokra hivatkozva mondott le a vezérigazgató. Az elmúlt fél év történései után megértjük, ha most már pihenne egy kicsit.

Most épp nem minden rakenroll – a fotón Jack Ma (Forrás: Alibaba)

Lemondott a pozíciójáról Simon Hu, az Ant Group ügyvezető igazgatója. Helyét Eric Jing veszi át, aki korábban már betöltötte ezt a pozíciót. Hu “személyes ügyekre” hivatkozva kérte felmentését a vezetői teendők alól, ezt az Ant Group igazgatótanácsa elfogadta.

Az Ant Group elmúlt fél éve nem mentes a problémáktól, valószínűleg ez vezetett Hu lemondásához is. A céget napokkal a reménybeli 37 milliárd dolláros tőzsdei bevezetés előtt állította le a kínai pénzügyi felügyelet. Azóta bizonytalan, hogy a szigorított, a fintech hitelezést kevésbé támogató kínai szabályozáshoz való idomulás után hogyan fog tovább működni a cég. Ami egészen biztos, hogy a hitelezés folytatásához ugyanannyi tőketartalékkal kell rendelkeznie a cégnek, mint a bankoknak.

A tőzsdei bevezetés elmaradásáért nehéz lenne Hut kárhoztatni. A közvélekedés az, hogy egyrészt az Alibaba csoport pénzügyi szárnyát adó Ant Group túl sok, túl kockázatos hitelt próbált nyújtani, ami nem passzolt a kínai jegybank elképzeléseibe. Másrészt pedig nem segített a cégen az sem, hogy Jack Ma, az Alibaba alapítója hangosan kritizálta a szabályozót. Az eset után Ma el is tűnt szem elől, és csak több hét hallgatás után került elő.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?