Saját algoritmussal állapítja meg, mennyire vannak eladósodva az ügyfelei, egy másik fintech startuppal szövetkezve pedig pénzügyi segítséget is tud nyújtani.

(Forrás: Pariti)
(Forrás: Pariti)

Legalább fél tucat olyan appot ismerünk, aminek az a célja, hogy segítsen spórolni a felhasználónak. A fintech egyik legkézenfekvőbb területe ez. A Paritivel viszont egy olyan verziója jelent meg a fenti problémát megoldó alkalmazásnak, amivel még nem találkoztunk. A Pariti nem autóra, nyaralásra, nyugdíjra segít félretenni, hanem azt ígéri, hogy az adósságba ragadt emberek életét tereli újra egyenes útra.

(Forrás: Pariti)
(Forrás: Pariti)

Arra az amerikai filmes helyzetre nincs megoldása az appnak sem, amikor olasz maffiózók próbálnak az emberen behajtani nagyobb, a pókerasztalnál előállított veszteséget. A hiteltúllépésre, hitelkártyadíjakra és a számszerűsíthető egyéb tartozásokra azonban van megoldásuk.

Az adatból indul ki

A regisztráció során a Pariti kapcsolatot keres a felhasználó bankjaival, és saját hitelminősítést végez. Ez alapján számolják ki az algoritmusai, hogyan szabadulhat meg minél gyorsabban a hitelétől az ügyfél.

Ha arra van szükség, a Pariti adósságrendező hitelt is tud nyújtani. Ezt viszont már nem házon belül oldották meg, hanem a Zopa nevű hitelstartuppal léptek partnerségre.

A felhasználók 25 ezer fontig vehetnek fel hitelt, és akár a kedvező 3,5 százalékos THM is elérhető. Mindezt pedig három perc alatt meg lehet igényelni a Pariti appjából

– mondta Matthew Ford, a cég vezetője.

A Pariti alapítója szerint az app azt is elérheti, hogy a felhasználók jobban átltáthassák a helyzetüket. Sokan azzal sincsenek tisztában, mennyit fizetnek egy hónapban különböző hitelek törlesztésére, mennyibe kerül az adósságuk. Ezt az alkalmazás egy képernyőn képes bemutatni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?