Annyit sakkozott a cég a leépítés időpontjával, hogy a munkavállalók egy része hamarabb kapta meg a végkielégítést, mint megtudta volna, hogy kirúgták.


Többször írtunk már a kevésbé szimpatikus vezérigazgatójáról és folyamatos leépítéseiről ismertté vált Better.com-ról. A cég azonban mindig tud újat mutatni. Most éppen a cégen belül amúgy is pletykált leépítésekről értesültek a kirúgott alkalmazottak azelőtt, hogy az hivatalossá vált volna. Hogy hogyan? Megkapták a végkielégítésük összegét tartalmazó csekkeket.

A cég elvben március nyolcadikán jelentette volna be az új elbocsátási hullámot ám ezt a dátum kiszivárgása miatt elcsúsztatták egy nappal. Úgy tűnik, hogy a csekkek kiállítását és postázását viszont elfelejtették újraidőzíteni, emiatt azok nyolcadikán délben megérkeztek a mit sem sejtő alkalmazottakhoz.

A TechCrunch értesülése szerint néhány csekket érvénytelenített a cég mivel azok túl hamar érkeztek meg. Erről azonban ugyanúgy nem kommunikált semmit a cég a munkavállalók felé, mint ahogy a korábban megérkező csekkekre sem volt hivatalos reakció. Pedig a csekkhez csatoltak egy rövid jegyzetet, amelyet március kilencre datáltak és a piaci folyamatokra való hivatkozással magyarázza a tömeges leépítést. A cég honlapjáról azóta elérhető egy Dropboxon megosztott PDF, amely tényleg bejelenti a leépítést.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?