A pletykák szerint napokon belül megszabadul a munkavállalói felétől a hányattatott sorsú startup.

(Fotó: Garry Knight / CC-BY)

Lassan felemészti önmagát a Better.com online jelzálog startup. A Techcrunch által hallott pletykák szerint négyezer embert, a jelenlegi alkalmazottak felét fogja kirúgni a cég a héten. A csoportos leépítés nem idegen a vállalattól, korábban a vezérigazgatója egy Zoom-hívásban épített le 900 embert. Ez akkor a cég munkavállalóinak durván tíz százalékát jelentette. A mostani leépítéssel viszont az alkalmazottak felétől szabadulhat meg a cég. Ez pedig már felveti azt a kérdést, hogy egy ilyen akció után ki fog dolgozni?

A mostani leépítést március 9-ére várja a Techcrunch. Korábban már pletykáltak erről az akcióról, ezért tolta el a cég. Még csak meglepő sem lenne, ha pusztán ezért halasztotta volna el Vishal Garg, a cég vezetője a kirúgásokat. Az eddigi tettei alapján Garghoz képest Elon Musk kiegyensúlyozott, kiszámítható, már-már unalmas cégvezetőnek tűnhet.

A jelek szerint a jelzálog területről az áruhiteles piacra akar terjeszkedni Garg a cégével. Ugyanakkor a vezérigazgató viselt dolgai megnehezítik az új ügyfelek szerzését, és a makroökonómiai folyamatok sem segítik a céget.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?