A befektetési bank pár éve elindított lakossági szárnya egyelőre csak a veszteséget termeli. És a náluk lévő hitelállomány sem ígér semmi jót.


Egyelőre nem vált be a Goldman Sachsnak a lakossági bankká válás. A cég az Apple Card kibocsátó partnereként lépett be a piacra, de úgy tűnik, hogy leginkább veszteséget termelt ezzel a lépésével.

A Payments Journal szerint a cég egyrész 3000-nél is több embert lesz kénytelen leépíteni. Másrészt pedig szembe kell néznie, hogy a kártyás és kis összegű hitel részlege 2 milliárd dolláros adózás előtti mínuszt állított elő. És mindezt az előtt, hogy a gazdaság lassulása elkezdődött volna.

A lap szerint az iparági trendek azt mutatják, hogy a lakossági üzletágban sokkal gyorsabban képződik veszteség, meghaladva a kockázati modellek által előre jelzett szinteket is. A bank ráadásul már tavaly novemberben is azzal vetette észre magát, hogy rossz FICO besorolású, kockázatos hiteleket halmozott fel.

A Goldman Sachs ezzel azt is elérte, hogy a hagyományos lakossági bankoknál jellemzőnél magasabb a nem teljesítő hitelek aránya.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?